Oplevelser

OPLEVELSER

Vores anbefalinger til oplevelser og aktiviteter samt spisesteder i nærområdet

GODSETS AKTIVITETER

Det kan du lave på og omkring godset

OPLEVELSER I NÆRHEDEN

Snup bilen og oplev forskellige attraktioner

HER KAN DU SPISE

Vores anbefalinger til spisesteder

Oplevelser på og omkring godset

I SKOVENS DYBE STILLE RO

Aggersvold Skov skal opleves, når du er her. Om du vælger at gå eller cykle med medbragte cykler, er op til dig. Men skoven skal opleves! Her er masser af råvildt og fugleliv. Vi har forslag til ruter gennem skoven, både på cykel og gåben. Men inden du begiver dig ind i skovens idyl, så spørg gerne efter et fysisk kort over skoven, inden du går. Der kan være dårligt telefonsignal, og vi vil helst ikke have, at du farer vildt.

UDFORDRING I HAVESPIL

Nyd vores udvalg af havespil. Tæv hinanden i kongespil, brætspil, crocket eller petangue. Der er flere spil at vælge imellem, og det er bare at komme i gang. Der er aktivitet for alle aldre. Spillene er frit tilgængelige og kan lånes i receptionen.

URTEHAVEN

Du er velkommen til at plukke lidt urter til din grillmad i godsets urtehave. Eller blot gå en tur i den hyggelige have.

BESØG DEN LOKALE GÅRDBUTIK

Besøg byens præstegård, hvor du kan nyde en kop kaffe og en af deres populære kager. De serverer også smørrebrød, hvis I er mere end blot lækkersultne. Tag også et kig i gårdbutikken, hvor du kan købe urter og blomster og shoppe interiør til hjemmet. Køretid: 5 min.

Oplevelser i køreafstand fra godset

RUNDT OM SKARRESØ

Er du typen, der nyder en vandre- eller cykeltur, så skal du opleve turen rundt om Skarresø. Her kan du opleve et rigt fugleliv med over 144 forskellige fuglearter, herunder bl.a. den røde glente, der kan observeres fra søens fugleudkigspost. Fiskeri er også tilladt på visse områder rundt om søen, såfremt du har fisketegn. Ruten rundt om søen er 11 km lang. Køretid: 10 min.

BIRKEGÅRDENS HAVER

Besøg Birkegårdens Haver uden for Ruds Vedby og nyd en dag med bondegårdsdyr, legepladser og andre hyggelige familieaktiviteter som minigolf, æselridning, m.m. Køretid: 20 min.

DYREHØJ VINGÅRD

Dyrehøj Vingård er Danmarks største af sin slags. Her dyrker de druer på kalkholdige skrænter i det solrige Røsnæs ved Kalundborg. Man kan besøge deres vinbutik og ostebod, og så arrangerer de også rundvisninger i vinmarkerne. Tag evt. lidt vin og ost med retur til godset, og nyd de nyindkøbte lækkerier på terrassen eller dit værelse. Køretid: 30 min.

MUSEUM VESTSJÆLLAND

Museum Vestsjælland er en samling af museer, der tilsammen dækker det vestsjællandske område med udstillinger af alt lige fra middelalderen til gademiljøet, dengang H.C. Andersen gik i Latinskole i Kalundborg. På Odsherred Museum kan du desuden se udstillingen om Solvognen, som er et levn fra bronzealderen. Køretid: mellem 20-50 min.

ULVSBORG VÆRKSTED

På Ulvsborg Historisk Værksted kan du opleve Danmark i brydningstiden mellem vikingetid og middelalder. Her kan man være med til at bygge, smede og spinde, som man gjorde det i gamle dage. Man er med til at passe gården, og man kan prøve kræfter med sværdkamp og bueskydning. Køretid: 20 min.

STRANDTUR

Aggersvold Gods ligger kun 15 minutters kørsel fra stranden (Vraget Strand). Her kan I bade, bygge sandslotte og gå ture i klitterne. Kører I til stranden mod vest, f.eks. Gisseløre Strand, får I den smukkeste solnedgang kun 30 min. fra godset. Køretid: fra 15 min.

Spisesteder

STRIDS MØLLE

På Strids Mølle har man skabt et traktørsted efter de gamle traditioner, hvor der er tid og plads til at læse dagens avis eller hygge med familien. Her serveres enkel og lækker mad i form af små lette retter samt god kage og friskbrygget kaffe. De har bl.a. specialiseret sig i produkter fremstillet af hjortekød. Normalt har de åbent torsdag-søndag kl. 9-17. Vi anbefaler at tjekke åbningstiderne på forhånd. Køretid: 15 min.

CAFÉ FORSINKET

Det er folkene bag den legendariske Café Bankeråt i København, der driver Café Forsinket, og det mærkes tydeligt på både stemning og udvalg af mad. Caféen er åben hele dagen og serverer en kyndig kombination af brasserie, burgere, bøf, salater, fisk og ikke mindst smørrebrød med et twist. Café Forsinket ligger midt i byen ved Jyderup Station og er et meget populært sted at mødes. Køkkenet har åbent 11:00-20:30 - vi anbefaler at tjekke åbningstiderne på forhånd. Køretid: 5-10 min.

JYDERUP PRÆSTEGÅRD CAFÈ

Den hyggelige Jyderup Præstegård byder på husmandskost, smørrebrød og hjemmelavede kager. Her skal man komme, hvis man leder efter en jordnær, hjemlig gårdstemning - og eftertragtede kager. OBS! Tjek gerne præstegårdens åbningstider på deres hjemmeside, da disse varierer henover året. Køretid: 5 min.

GRILL JERES EGEN AFTENSMAD

Vi har en stor Weber gasgrill ved terrassen i Rytterstuen, som er til fri afbenyttelse. Så tag et smut i det lokale supermarked, den lokale slagter eller gårdbutikken for at finde lækre råvarer til grillen. I er også velkommen til at gå på jagt i køkkenhaven efter urter, som I kan tilføje jeres aftensmad. Når mørket falder på, kan I sætte jer ved bålstedet og grille skumfiduser - den perfekte afslutning på en idyllisk dag ved Aggersvold.

MAURIZIO'S

Maurizio's er et italiensk spisehus, der ligger blot 5 minutters kørsel fra Aggersvold Gods. Her kan du både nyde traditionelle sicilianske retter, bestille catering samt besøge deres hyggelige specialbutik, hvor de nøje har udvalgt deres produkter. Du kan bl.a. finde vin, olie, pasta, oste samt andre sicilianske produkter, der er kendt for deres unikke smag. Køretid: 5 min.

BROMØLLE KRO

Hos Bromølle Kro finder I en rigtig hyggelig restaurant beliggende ud mod Åmose å. De serverer hjemmelavet, traditionelt kromad blandet med nyere retter fra det danske køkken - og med fokus på friske, rigtig gode råvarer. Bestil jeres bord på Bromølle Kro i god tid! Køretid: 10 min.

SKOEMAGERKROEN

Skoemagerkroen er Danmarks ældste kongeligt priviligerede post- og diligencekro og har siden år 1521 været et centralt spisested for rejsende og lokale bønder. Når du besøger Skoemagerkroen får du en fuldendt oplevelse med godt værtskab, gastronomiske smage og naturskønne omgivelser. Husk at bestille bord i god tid! Køretid: 25 min.

DRAGSHOLM SLOT GOURMET

På Dragsholm Slot er Michelin-restauranten beliggende i det mere end 800 år gamle køkken. Maden tager udgangspunkt i årstider og høst fra lokalområdet. Restauranten ligger i kælderen under hvidkalkede hvælvinger, og vinen er særligt udvalgt. Husk at bestille bord i god tid! Køretid: 15 min.

RESTAURANT BLIXEN

På Kragerup Gods kan du besøge Restaurant Blixen, hvor de serverer mad i særklasse. Her kreerer de dansk mad med franske traditioner. Restauranten er opkaldt efter Karen Blixen, som er en del af Kragerup-familien via sin farfar. Husk at bestille bord i god tid! Køretid: 20 min.